Hvad er forskellen på ovntørret og lufttørret brænde?

Hvad er forskellen på ovntørret og lufttørret brændeHvis du har valgt at tage mod besparelserne på varmeregningen, der kommer ved at skifte til opvarmning med biobrændsel, kan du hurtigt ende med spørgsmålet Hvad er forskellen på ovntørret og lufttørret brænde?

En del af forskellen er, at ovntørret brænde har en lavere fugtighedsprocent end lufttørret brænde. Derfor kan ovntørret brænde anvendes umiddelbart lige efter levering, da det allerede har en tørhedsgrad der gør brændet klar til brug. Lufttørret brænde er ofte en smule billigere, men bør derimod i de fleste tilfælde opbevares indendørs i 4-5 dage, før den bedste og sundeste varmeværdi opnås.

Forskellen på, hvorledes ovntørret og lufttørret brænde skal opbevares, er til gengæld ikke rigtig tilstedeværende. I begge tilfælde anbefales det, at opbevaringen sker på et tørt og godt ventileret sted.

Få godt og velbehandlet brænde af høj kvalitet, når du handler hos DKBrænde

Det er vigtigt, at både ovntørret og lufttørret brænde er ordentligt tørt, inden det anvendes. Brænde, som er for fugtigt, afgiver større mængder vanddamp, hvilket resulterer i sundhedsskadeligt og forurenende røg. Derudover vil det forårsage mere sod i skorstenen. Dette kan, hvis uheldet er ude, danne ildelugtende og misfarvende løbesod, der i værste fald kan være skyld i skorstensbrand.

Med brænde fra DKBrænde undgår du alle de ovenstående gener og brandfarer. Al vores ovntørrede brænde tørres ved 150 grader, hvorved det med garanti er tilstrækkeligt tør samt fri for skadelige svampe. I forbindelse med vores lufttørrede brænde sørger vi for, at dette har tørret i rigeligt lang tid under de bedst mulige forhold. Vores kvalitetsbevidste behandling af træet sikrer dig sundt træ, der brænder godt.

Vi har et stort udvalg af godt avnbøg, bøg, ask, eg, birk, rødel og ære, hvilket vi tilbyder til markedets bedste priser.

Få din bestilling leveret lige til døren. Vi tilbyder hurtig levering ganske gratis over hele Sjælland. Se vores tilbud og bestil dit brænde her på hjemmesiden   

DKBrænde leverer hurtigt og gratis over hele Sjælland. Vi anvender en lastbil med mobiltruck og kan derfor placere brændet, hvor du ønsker det. Se tilbud her på hjemmesiden.

Er du stadig i tvivl om, hvad forskellen på ovntørret og lufttørret brænde er? – kontakt os gerne med eventuelle spørgsmål.