Skab uforglemmelige stunder med et bålfad

Der er ikke noget, der siger hygge som et lejrbål en lun sommeraften i haven. Røverhistorier (gyserhistorier til de ældre), ristede skumfiduser og snobrød er alt sammen barndomsminder, som børnene vil huske tilbage på resten af deres liv. Alt imens de voksne kan varme og hygge sig i flammernes skær. 

I de fleste almindelige huse og villaer kan det imidlertid være svært at få plads til en bålplads, når der også skal være plads til fodboldmål, terrasse og blomsterbed – og når der samtidig skal tages hensyn til naboerne i forhold til røg. Bålfadet er imidlertid en fantastisk løsning på bålplads-problemet. Et bålfad er nemlig flytbart og nemt at antænde, og så giver det den fantastiske lejrbålsstemning uden at gå på kompromis med alle de andre ting, der skal være i familiehaven.

Hos DKBrænde sælger vi flere slags kvalitetsbålfade i støbejern, i stål og i mange forskellige størrelser. Vi har noget, der matcher ethvert behov Alle vores bålfade er solide, sikre og pæne, og de kan let flyttes til lige præcis den lokation, der passer dig bedst, f.eks. i haven eller på terrassen (obs. kun til udendørs brug). De kan let opbevares i skuret, når de ikke skal bruges, eller de kan indgå som et elegant supplement til din permanente indretning i haven.  Herunder kan du læse mere om bålfade, og hvordan du får mest muligt ud af din investering.  

Mere fleksibilitet og mindre røgudvikling med et bålfad

Det er generelt en stor beslutning at anlægge et bålsted i et bebyggelsesområde. Der er nemlig mange forhold, der skal indtænkes i forhold til positionering, så brandfaren minimeres, og så naboerne ikke generes af røgen. Bålfadet er en langt mere fleksibel og sikker løsning end bålstedet, fordi du altid kan flytte bålfadet til en anden lokation, hvis vinden blæser sådan, at røgen kan genere naboerne på det sædvanlige sted. Bålfadets stærke sider forhindrer desuden ilden i at sprede sig. Med et bålfad kan du endda tænde bål i regnvejr ved at stille bålfadet ind under et halvtag, så jeres familiehyggeaften ikke bliver ødelagt af dårligt vejr. Det kan være en fordel i det til tider ustadige danske sommervejr.

Bålfade har også den fordel, at de holder langt bedre på varmen, end jorden gør under et traditionelt bålsted. Derfor opnår bålfadet en langt højere temperatur, hvilket fører til mindre generende og forurenende røgudvikling. Og så giver det ikke mindst en langt bedre varme til snobrøds- og skumfidusristning. 

Grav bålfadet ned og få bålstedsstemningen ind i haven

Måske går du alligevel rundt med en drøm om en permanent bålplads i haven, men du holder dig tilbage, fordi du ikke ønsker at lave en permanent grim plet i græsset. Her er en løsning at grave bålfadet ned i jorden, til det står i niveau. På den måde får du alle bålfadets gode kvaliteter - som nem optænding, reduceret røgudvikling og større sikkerhed - sammen med den permanente bålplads elegante og hyggelige udtryk i haven.

Et nedgravet bålfad har desuden den fordel, at bålfadet i mange tilfælde har afløbshuller for regnvand i bunden. Det gør bålfads-bålpladser nemmere at optænde efter regnvejrsdage end traditionelle bålpladser, hvor den fugtige jord kan gøre det til en lang og sej kamp at tænde op.

Gør bålfadet til et samlingspunkt for familien

Bålfadet er en investering i nydelse og hygge for hele familien. Børnene kan have det sjovt med alle de forskellige aktiviteter, som bålfadet/bålet lægger op til, f. eks at riste skumfiduser og bage snobrød, mens de voksne kan nyde varmen og den hyggelige atmosfære, der skabes omkring et bål.

Hvis/når I bliver grebet af den hyggelige stemning omkring jeres bålfad, er mulighederne mange for at eksperimentere med madlavning på bålfadet. I vores sortiment finder du alle de ting, du skal bruge til at lave mad på dit nye bålfad. Lav f.eks. grillpølser, bøffer og flutes med en fantastisk røget smag ved at investere i en hængegrill til bålfadet. Foruden det mere traditionsrige grillmad kan du også prøve at eksperimentere med pandekager, vafler og supper over den åbne ild.

Hos DKBrænde sælger vi lige nu et pakketilbud med bålfad og Tripod Hængegrill fra La Hacienda til kun kr. 999,-. Kontakt os, og hør mere om, hvordan vi kan skræddersy det helt rigtige tilbud til dig.

Vælg det rigtige træ til dit bålfad

Der er stor forskel på, hvilke træsorter du skal bruge til forskellige formål. Hvis du skal lave madlavning og sidde ved bålet i mange timer for at riste skumfiduser og lave snobrød, skal du lave et glødebål (se herunder). Det kræver hårde og tunge træsorter, som bøg og eg, der er meget energitætte, og som afgiver varme i lang tid.

Til en kortere aften, hvor bålet bare skal bruges til et par hyggelige timer i flammernes skær, skal du bruge blødere træsorter som nåletræer. De har en lavere energitæthed og giver en hurtigere afbrænding. I vores sortiment finder du alle de træsorter, du skal bruge for at skabe det perfekte bål.

Sådan laver du det perfekte bål

Det er ikke lige så nemt at tænde op i et bålfad, som det er at tænde op i brændeovnen. Men med lidt øvelse kan du få succes hver gang, du tænder op – uanset hvordan vinden blæser, og uanset hvor meget det regner eller har regnet. Den bedste måde at tænde op i dit bålfad er ved at lave et pyramidebål, hvor du lægger en klump avispapir i midten af bålfadet med tørre kviste og træspåner op omkring (i en pyramidekonfiguration). Derefter sætter du ild til pyramiden. Efterhånden som ilden får fat, lægger du mere brænde på. I begyndelsen kan det være nødvendigt at puste til ilden for at få den i gang. Når bålet så har fået den rette størrelse, kan du vælte det med en pind.

Hvis du vil lave et bål til at riste snobrød og skumfiduser, har du brug for en masse gløder. Det kan du få ved at lave et pagodebål, hvor du stabler træstykker af hårde træsorter, som bøg og eg, ovenpå hinanden rundt om pyramidebålet. Skiftevis den ene og den anden vej. Når du lader træet brænde ned, kommer der masser af gløder, der varmer i mange timer.

Hvis du vil bruge bålfadet til at lave mad i en gryde eller på en pande, er det nødvendigt med flammer. Her skal du lave en jægerild, hvor du placerer to lige store kævler af bøg eller eg på hver side af pyramidebålet. Herefter stiller du gryden ovenpå kævlerne. Flammerne er her vigtige, så derfor skal åbningen mellem de to kævler vende mod vinden. 

Kilde: Naturfamilier.dk

Køb dit træ med god samvittighed hos DKBrænde

Kvaliteten af træet, du bruger til dit bålfad, er enormt vigtigt. For at sikre den reneste afbrænding af træet, uden unødvendig partikelforurening og rødudvikling, skal træet nemlig have tørret i minimum ét år (og gerne mere), før det kan/bør anvendes. Det siger desuden sig selv, at træet skal komme fra områder med bæredygtig skovhugst.

Det behøver du dog ikke spekulere over, når du køber træ hos os. I vores sortiment finder du nemlig kun træ af absolut højeste kvalitet. Vi samarbejder med de bedste, dygtigste og mest ansvarlige producenter i Europa, som Agrol, Södra og German Pellets, der fremstiller deres biomasse lokalt. Biomassen er af højeste kvalitet og giver den reneste afbrænding.

Så kan du nyde den hyggelige lejrbålsstemning med god samvittighed – velvidende, at dit bål er så bæredygtigt som overhovedet muligt.    

Altid højeste kvalitet og de bedste priser

Et bålfad skal holde til enormt høje temperaturer, og derfor er det selvfølgelig afgørende, at materialet er af højeste kvalitet. Vores bålfade er fremstillet af det stærkeste pulverlakerede stål, og vi garanterer derfor en holdbarhed i mange, mange år frem.

Levering af dit bålfad og brændsel

Dit bålfad kan leveres ved tilkøb af en palle træ. Leveringen sker med vores højmobile gaffeltruck på kun 184 cm, der kan sætte din palle med træ, lige hvor du vil have den. Du får en SMS dagen før leveringen, og vores chauffør sørger for at kontakte dig ca. en halv time før ankomst.

Normal leveringstid: 1-3 dage til hele Danmark.

Slut dig til vores flere end 25000+ tilfredse kunder

Gennem mange år har vi leveret brænde og tilbehør til både private og erhverv over hele Danmark. Vi er E-mærket forhandler af bæredygtigt træ, og vi har over 15000 tilfredse kundetilbagemeldinger på Trustpilot. Vi leverer til landets bedste priser, så lad os levere dit bålfad og kvalitetstræ, så du kan få en fantastisk båloplevelse med familien allerede i weekenden.

Kontakt os og hør mere om vores tilbud på bålfade

Vil du have bålhyggen ind i din have og dit hjem? Så er du kommet til det rette sted. Bestil nemt og hurtigt dit bålfad og kvalitetstræ på vores hjemmeside, og/eller kontakt os på tlf. 25 32 34 13 eller mail jesper@dkbrande.com, og hør mere om, hvad vi kan tilbyde dig.